петък, 31 януари 2020, 12:02 ч.

Над 3000 предмета

Все още не е започнало изземването на антиките на Васил Божков

BNews.bg

Все още не е започнало изземването на антиките на Васил Божков

От НИМ са получили инструкции да приемат колекцията.

Прокуратурата и полицията все още не са започнали процеса по изземване на античната колкеция от над 3000 предмета на Васил Божков. 

От Националния исторически музей (НИМ) съобщиха за bTV, че са получили прокурорско постановлемние и писмо от Министерството на културата да приемат колекцията на Божков. По процеса по опаковане и транспортиране на предметите са ангажирани 9 служители на музея.

Античната колекцията на Васил Божков се съхранява в сградата на фирмата му, която е и музей. Започна ли изземване на артефактите.

В интервю за bTV Божков постави под съмение връзката между повдигнатите мму обвинения и изземването на артефактите.

„Ще унищожат колекцията, дано да знаят как да ги преместят и да имат възможност да ги преместят. Не знам дали знаете какъв е редът и наредбите за местене на такива предмети. Съмнявам се, че органите на реда ще се справят с това. Какво общо има с бизнеса и обвиненията с  тези предмети. Сигурно това е част от репресивните мерки на държавата“, коментира Божков.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари