четвъртък, 13 февруари 2020, 9:00 ч.

На свобода в пустинята

Руснаци убеждават шейховете да пуснат Божков от ареста

BNews.bg

Руснаци убеждават шейховете да пуснат Божков от ареста

Бизнесменът Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно, предаде БНТ.

Източници, близки до разследването на престъпната група на Божков, разполагат с оперативна информация, че в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста.

Бизнесменът, който е разследван у нас като лидер на организирана престъпна група и има общо 7 обвинения, бе задържан в ОАЕ преди десетина дни.

Заедно с него бе арестуван и основният акционер във ФК "Левски" Георги Попов. На третия издирван Александър Тумпаров е наложена рекордна парична гаранция в размер на един милион и половина лева, а на летището във Виена бе арестуван и Борис Бекяров, за когото има евопейска заповед за арест.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Сашо - 16:39, 13 февр.

    Малий, Черепа май ще се наложи да емигрира при Пут.ин. И да си мултимилионер не било лесно...

  • Рез Главинчев - 16:14, 13 февр.

    Малко ви клахме по Девети - до крак трябваше!

  • Станев - 12:03, 13 февр.

    Наближавайки 13 февруари (датата, на която ген. Луков е подло застрелян в гръб пред очите на дъщеря си), традиционно започват да се вихрят емоции около личността му. Емоциите са в двете крайности, но за съжаление и двете крайности имат общ „родител“ - този, който уби генерала и репресира спасителите на българските евреи. Едната крайност – най-вече бивши ... симпатизанти на Партията, сега с демократична окраска, както и незапознати, но плюещи хора, които се изхранват от „проекти“, финансирани от (не)известно къде. Те твърдят, че генерал Луков е антисемит и му приписват всички грехове, за които могат да се сетят. Истината или не ги интересува, или не им е изгодно да се знае. Затова и, наближи ли 13 февруари, започват да надяват „демократичен“ вой и да сатанзиират всеки, който мисли различно или пък да звучат тежко в критиката си към Луков. Емблематично място в личната ми класация заема поста на един бивш министър на отбраната, написан през 2018, който стои и до днес. Бившият министър в момента е на хубава длъжност и заплата, благодарение на държавата. На незапознатите ще обясним, че депортацията на евреите от Македония и Беломорието (за което България няма вина, защото тези земи са под чужд суверенитет) започва през март 1943 г. А генерал Христо Луков е подло убит на 13 февруари 1943 г. Очевидно е, че няма как да подкрепи депортацията от отвъдното... Освен всичко останало, към този момент вече пет години Христо Луков не е политически фактор в държавата. През 1938 г. след конфликт с Царя той подава оставка и се оттегля от поста си министър на войната. И докато тези факти може и да не са ясни на широката общественост и на шепа гръмогласни червени кречетала, за бивш министър на отбраната няма извинение. Едно че той така или иначе се явява един от наследниците на ген. Луков на поста и би следвало от елементарно уважение към службата да се запознае. И друго, че самият той (не говоря за Луков...) има военно образование и би следвало да е наясно и с фактологията. Т.е. няма оправдание за посланията си, които неоснователно очернят паметта на един достоен български генерал, клеветейки го в антисемитизъм. Сред организаторите на Луковмарш има свестни момчета и момичета. Но за съжаление има и огромно количество хора, които използват портрета на генерала, за да популяризират крайните си възгледи – такива, каквито самият Луков не е имал приживе. По този начин Луковмарш се превръща в една абсурдна демонстрация. Именно абсурдността е причината не само аз самият, но и много други хора, които се възхищаваме от достойнството на българския генерал, да не се присъединим към този „марш“. Защото ясно съзнаваме, че паметта на генерал Луков се изнасилва за политически цели, като „маршът“ освен всичко останало дава прекрасни аргументи в полза на първата категория клакьори и така, спорейки си от година на година, паметта на един достоен българин е все по-непоправимо очернена. АБСОЛЮТНО НЕОСНОВАТЕЛНО. (...)

Напиши коментар

Коментари