четвъртък, 13 февруари 2020, 12:07 ч.

Арестът чука на вратата

Гешев нареди пълна и незабавна проверка на всички ТЕЦ овце на Ковачки за горене на незаконен боклук!

BNews.bg

Гешев нареди пълна и незабавна проверка на всички ТЕЦ овце на Ковачки за горене на незаконен боклук!

Снимка: гугъл

Извършването на проверката се налага предвид голямата обществена значимост на проблема и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората в населените места в непосредствена близост до визираните инсталации.

Върховната административна прокуратура (ВАП) възложи на министъра на околната среда и водите извършването на незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз (ЕС). Обект на проверката следва да бъдат: ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Сливен“ и ТЕЦ „Перник“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Извършването на проверката се налага предвид голямата обществена значимост на проблема и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората в населените места в непосредствена близост до визираните инсталации.

Предмет на проверката следва да бъдат издадените разрешителни по реда на Закон за опазване на околната среда (ЗООС) и Закон за управление на отпадъците (ЗУО), включващи изгаряне на отпадъци; съответства ли към настоящия момент дейността на ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Сливен“ и ТЕЦ „Перник“ по обезвреждане или оползотворяване на отпадъци в пълна степен на разрешената им такава по реда на ЗООС и ЗУО.

МОСВ следва да установи налично ли е изискуемото оборудване (филтри и др.) в посочените дружества съгласно издадените разрешителни, както и да се установят лицата, които извършват идентична дейност с резултат замърсяване или увреждане на околната среда, като незабавно се провери цялостната им дейност в гореизброените аспекти.

При непосредствено установяване на данни за извършено престъпление да се уведомят незабавно органите на МВР, съответната компетентна прокуратура, а обобщен доклад с пълните данни за резултатите от проверката да се изпрати на ВАП.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Шадраван Пиклев - 16:45, 13 февр.

    Много ми е интересно ако Гешев наистина погне поголовно приватизацията, какво ще я правим другарката курнелия. В смисъл, аз ще ходя да и нося цигари в пандиза, но как ПАРТИЯТА ще преживее този срам?

  • The Rock - 15:18, 13 февр.

    Много интересен етюд се разигра тези дни, който показва механизмa на “взаимодействие между властите”. Явно разярен от факта, че в Германия един мегаватчас електроенергия струва 1,5 евро а в България 60 евро, г-н Домусчиев каза, че в България има енергийна мафия. След броени часове главна прокуратура в лицето нa г-н Гешев обяви, че е възложено ДАНС да разследва всички приватизоационни сделки от продажбата на Солун до ден-днешен. Всички знаем за сагата с едни 65 милиона лева неустойки по договора за приватизация на БМФ от г-н Домусчиев. Да знаете, че в БЪлгария институциите си взаимодействат идеално.

  • 1 - 12:38, 13 февр.

    другарю гешев има един термин в правото,нарича се давност,в милиционерската школа"Симеоново" не се ли изучава право,или само вдигаш пушилка.

Напиши коментар

Коментари