четвъртък, 13 февруари 2020, 19:00 ч.

На среща днес

Румен Радев и управителят на БНБ обсъдиха влизането в еврозоната

BNews.bg

Румен Радев и управителят на БНБ обсъдиха влизането в еврозоната

Във фокуса на срещата бяха обявените от България намерения за присъединяване към Механизма на обменните курсове II

Румен Радев се срещна днес на „Дондуков“ 2 с управителя на БНБ Димитър Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Във фокуса на срещата бяха обявените от България намерения за присъединяване към Механизма на обменните курсове II (ЕRM II), представляващ първата задължителна крачка за присъединяване към еврозоната.

Държавният глава призова за стриктно изпълнение на поетите от парламента гаранции за финансова стабилност, пълна и постоянна информираност на гражданите и прозрачност в работата на отговорните институции, ангажирани с процеса на присъединяване на България към еврозоната.

Димитър Радев подчерта, че Българската народна банка ще продължи да участва активно в този процес в рамките на своя законов мандат за поддържане на ценовата стабилност чрез режима на фиксиран курс при съществуващото съотношение на лева към еврото.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари