петък, 14 февруари 2020, 10:30 ч.

У нас ще има само "мама" и "татко", отсече президентът

Путин категоричен: Докато аз съм президент, без гей бракове в Русия!

BNews.bg

Путин категоричен: Докато аз съм президент, без гей бракове в Русия!

Еднополовите бракове няма да бъдат узаконявани в Русия, ще се признава само съюзът между мъж и жена. Това заяви президентът Владимир Путин на среща в четвъртък с работната група по промените в Конституцията, предават руските медии. 

"Що се касае до понятията "родител 1" и "родител 2"... Вече съм казвал, че докато аз съм президент, у нас ще има "мама" и "татко". Така Путин отговори на зам.-председателя на партията "Единна Русия" Олга Баталина, която съобщи, че в работната група постъпват предложения в Конституцията да бъде записано, че семейство може да бъде само съюзът между мъж и жена. В момента такава норма присъства в руския Семеен кодекс.

"Днес самото понятие семейство се нуждае от защита. Преди 10 г. дори не би могло да ми хрумне, че на мястото на простите и ясни думи "мама" и "татко" могат да дойдат странните понятия "родител №1" и "родител №2", каза Баталина. Тя предложи още в Конституцията да бъде записана норма, според която правителството на Русия регулира въпросите по подкрепата, укрепването и защитата на семейството и традиционните семейни ценности.

Путин отговори, че по принцип е съгласен с предложението, но смята за необходимо то да бъде внимателно обмислено. В същото време той открои и разликата между понятията "семейство" и "брак".

"Казвате, че семейството е съюз на мъж и жена. А ако то е непълно, какво правим тогава? Трябва да се уточнят някои неща. Бракът е съюз между мъж и жена, със семейството нещата стоят малко по-другояче. Но идеята сама по себе си е правилна и трябва да бъде подкрепена. Трябва само да се обмисли с какви формулировки и къде да бъде записано", коментира още президентът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • пo тeмaтa - 17:55, 14 февр.

  Боклукът Urals, “передавой” по съдържание на сяра ва всьом мире, за месец е поевтинял 20%, удря 2-годишно дъно и продължава надолу (faktor.bg). A рублата уверено тръгва към 200 за 1 евро. На малинов, радэв, копейкин и пр. чэстито!

 • минаващ - 17:04, 14 февр.

  Нищо не си решават. Пут.ин си спасява гъ.а с т.нар. реформи, защото рейтингът му се спихна на катастрофалните 30%. И да точите лиги по него, той си остава един крадлив некадърник, който спря икономическото, технологичното и социалното развитие на CCCP с десетилетия, нo припомни на света защо преди 30-40 години СССР беше известен и като империята на Злото.

 • Пропутин - 16:40, 14 февр.

  И да си имат проблеми, породени от погрома над страната им, то те полека-лека си ги разрешават успешно. Както вече са първи в света по износ на пшеница, а доскоро внасяха, както не се нуждаят от чужди плодове и зеленчуци, които също внасяха, да не говорим за високите технологии, постигнати за кратко време, така и запазването на човешките ценности и чистотата на семейството ще извисят на върха великата руска държава. А гей-страните ще вървят по нанадолнището, както вървеше и Римската империя - по същите причини!

 • 1 - 15:03, 14 февр.

  антипуткин,за вас ,ако не е кусур,то за Путин е,вие всичките сте джендъри,и други проблеми си нямате.

 • Антипутин - 11:26, 14 февр.

  Да, Джуджи-комплексар нещастен, гейбраковете са ви кусура на вас, други проблеми си нямате...

Напиши коментар

Коментари