понеделник, 17 февруари 2020, 19:00 ч.

Проверка установи

Екоинспекцията в Пазарджик проверява случай на незаконно изхвърляне на боклуци

BNews.bg

Екоинспекцията в Пазарджик проверява случай на незаконно изхвърляне на боклуци

Фермер сигнализира, че бусове често избират черните пътища край Синитово и полето, за да стоварят купища отпадъци.

Екоинспекцията в Пазарджик проверява случай на незаконно изхвърляне на боклуци. Във видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как мъж изхвърля от бус пластмасови отпадъци край село Синитово.

Неделя привечер. Фермерът Стефан Стоянов успява да заснеме поредния бус, който избира черните пътища край Синитово и полето, за да стовари купищата отпадъци.

"Минава бус покрай мен и тръгвам да го видя какво ще търси. Намирам го тук – изсипва си боклуците. И  тук ли се сипва?! Той вика – мълчи. И си тръгна", разказа фермерът Стефан Стоянов.

"Това е системна практика тук, в землището. Както го правят, примерно, между петък вечерта и неделя – кой ще упражнява контрол – и токсични могат да изхвърлят. Даже имахме случай с един камион с пластмаси и го хванахме на късмет, защото се беше развалил камионът", заяви кметът на с. Синитово Борислав Алексиев.

Собственикът на белия бус вече е установен. Заплашва го глоба от 4000 лева. 

В момента текат проверки, които ще установят точно кои са нарушителите, съобщи Костадин Гешев, директор на РИОСВ-Пазарджик. А докато пристигналите на място екоинспектори снимат купчината отпадъци, на два километра друг камион изсипва в полето дрехи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари