вторник, 18 февруари 2020, 12:21 ч.

Общината може да загуби финансирането на два нови проекта

Бойкот на ГЕРБ оставя община Дряново без бюджет

BNews.bg

Бойкот на ГЕРБ оставя община Дряново без бюджет

Община Дряново остава без гласуван бюджет, тъй като мнозинството общински съветници го бойкотират в знак на протест срещу предложение на кмета.

Причина за раздора между управляващи и опозиция е заложеното финансиране на проект за ремонт на стара сграда, в която някога се е помещавала Общината, а сега са офисите на БЧК, БСП и ДПС. Заради него, съветниците от ГЕРБ и Зелените заплашват да не гласуват бюджета на Общината.

Цветомир Михов - областен координатор на ГЕРБ - Габрово: Не мисля, че е редно общината с ресурса, който разполага, да отдели 9 000 лева за ремонта на тази сграда, като в същото време не е ясно каква ще бъде добавената стойност и тази сграда за какво ще се използва.

Трифон Панчев - кмет на община Дряново: 9 000 лева са предвидени за проектиране, което при бюджет 14 млн., нали се сещате, че няма как да се причина да не се приеме бюджета. В случай, че направим проектиране, идеята е да кандидатстваме по някоя от европейските програми, за да възстановим сградата, защото в противен случай тя ще се събори.

Според кмета Трифон Панчев, скандалът се ожесточил, след като опонентите му се опитали да го притиснат да повлияе върху решение на съда за прекратяване на мандатите на двама от общинските съветници заради конфликт на интереси.

Трифон Панчев - кмет на община Дряново: Направих среща, на която ми беше обяснено, че в случай, че аз повлияя на решението на съда, така че мандатите им да не бъдат прекратени, бюджетът ми щял да бъде гласуван. Обвинени сме, че в момента се опитваме да ремонтираме офиса на БСП.

Заради скандала ГЕРБ поискаха да се чуе и мнението на гражданите. А те се опасяват, че партийните боричкания ще блокират работата на цялата община.

Апостол Матев - жител на Дряново: Много проекти ще пропаднат, ако продължават да бойкотират работата на общинска администрация.

Има опасност общината да загуби и финансирането на два нови проекта за годината, както и да остави без заплати всичките си служители.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ясно - 13:39, 20 февр.

    Коалицията БСП-ДПС се опитва да краде на всички нива

Напиши коментар

Коментари