сряда, 19 февруари 2020, 10:30 ч.

Кои са ползите от този вид хранене?

ВЕГЕТАРИАНСКА КУХНЯ – ХРАНА ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА

BNews.bg

ВЕГЕТАРИАНСКА КУХНЯ – ХРАНА ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА

Вегетарианството е не само начин на хранене, но и на живот. Около 30% от хората по света са вегетарианци, а броят им се увеличава всяка година. Техните подбуди в никакъв случай не са само хуманитарни, тъй като този режим на хранене доказано въздейства благоприятно върху целия организъм. Кои са ползите от вегетарианството за тялото?

По-добро храносмилане

Месото, което купуваме от магазините, обикновено е от животни, отглеждани в лоши условия и хранени с химически обработени храни. Токсините, които се образуват вследствие на това, се отделят в месото, млякото и костите. По този начин те преминават директно в нашия организъм и чревната ни флора значително се нарушава.

Нисък холестерол

Висок холестерол е почти не съвместим с вегетарианството. Изследвания на кръвни тестове при вегетарианци сочат, че вероятността от повишаване на холестерола при тях е до три пъти по-малка, отколкото при хората, които консумират месо.

Понижен риск от опасни заболявания

При вегетарианците е значително понижен рискът от заболяване от диабет, хипертония и други сърдечни заболявания, атеросклероза, високо кръвно налягане, инфаркт и т.н.

По-свежа кожа поддържане на нормално тегло

Плодовете и зеленчуците са богати на фибри, които спомагат за намаляването на телесните мазнини, което пък води до намаляване на теглото. В тях се съдържат и витамините-антиоксиданти А, С и Е. Именно те променят пигментацията на кожата и подобряват кръвообращението. Косата и ноктите придобиват чудесен вид, а стареенето на кожата значително се забавя.

Повече енергия и добро настроение

Консумацията на растителни продукти в по-големи количества води до подобряване на умствения капацитет, повишаване на енергията, чувството за спокойствие и доброто настроение.

По-добър интимен живот

Растителната храна стимулира половите хормони и подобрява секса. Различни изследвания показват, че мъжете и жените, които се придържат към вегетарианството изглеждат много по-атрактивни за противоположния пол. Хората, които не консумират месо, са и много по-активни по принцип – спортуват, обикновено не пушат, не пият алкохол и умеят да се грижат за тялото си.

Разнообразно и здравословно меню

Пазарът изобилства от вегетариански продукти, също както и от натурални заместители на глутена и бялата захар. В интернет може да открием безброй много здравословни рецепти за вегетариански ястия – толкова, че можем всеки ден от годината да консумираме различна храна. Те се приготвят бързо и лесно, което съвсем улеснява домакините. Все повече заведения предлагат вегетариански и веган менюта, например, ресторант пловдив smokini, който се отличава с изкушаващи здравословни ястия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари