сряда, 19 февруари 2020, 13:00 ч.

Бареков:

Еврото, джендъризма, неолиберализма - трите страни на една фалшива монета!

BNews.bg

Еврото, джендъризма, неолиберализма - трите страни на една фалшива монета!

Еврото, джендъризма, неолиберализма - трите страни на една фалшива монета!

Наш Бойко е изплюл камъчето за въвеждането на еврото. При падане на валутния борд и влизане в Еврозоната се освобождавали едни 10 милиарда от валутния резерв. Нашият премиер, който се надява, че ще остане такъв поне още десетина години, се готви откровено да ги опука за.....инфраструктура и “черната дупка” БДЖ. Разбира се, тези бойкови сметки са без кръчмар и въобще не са верни, но понеже спряха еврофондовете, а и Кьовеши дебне за тях отвсякъде, нашите тупани са решили да харчат от единственото, което в момента прави държавата ни що годе независима - 10 000 000 000 фискален резерв в БНБ.

Напомням, че още от 2014 година в Европарламента съм отявлен и последователен противник на еврото като транснационална валута. Както и като опасност за българската национална независимост. И бях единственият български политик в Европа с тази позиция!

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • He. - 12:52, 20 февр.

    Дудук, през устата ти говори сарайско-библиотекарската шайка, която ти дърпа конците. Да видим детайлите. Кому пречи еврото? На същите, които задигнаха 4 милиарда от КТБ. Ако България влезе в еврозоната такива пладнешки и ненаказани грабежи няма да са възможни. Кому пречи "джендъризмът"? у нас се вижда пълно объркване на понятията, като единственият резултат е липсата на ефективна борба срещу насилието. А кой има файда от това, българите да ставаме все по-агресивни, познай от три пъти! Стигам и до неолиберализма, който по дефиниция означава ненамеса на държавата, най-общо казано. Но и тук се натъкваме на нашенски интерпретации на понятията, като например "консервативният" министър Нено Димов, който така "неолиберално" се е HEнамесвал в собствения си ресор, че останахме без вода и въздух, но затънали в боклук. Така че преди да титулуваме и критикуваме понятия, които не разбираме, e добре да си подредим къщичката (държавата). A дали тази подредба ще я наречем "консервативна", "неолиберална" или някаква друга, можем да оставим на политолозите, каквито у нас с лопата да ги ринеш.

  • Когато крякаш от гьла си се чуваш само ти - 11:03, 20 февр.

    Ива Николова се възмутила. Едно нищожество се възмутило. Едно лайно се възмутило. Че има ли по-голямо недоумение от поведенито на медия, която твърди това и му дава гласноност като все едно мисъл на Конфуции.

Напиши коментар

Коментари