петък, 21 февруари 2020, 12:30 ч.

Под гаранция

Освободиха от ареста директора на ТЕЦ "Бобов дол"

BNews.bg

Освободиха от ареста директора на ТЕЦ "Бобов дол"

Емил Христов беше задържан вчера за 24 часа.

Шефът на ТЕЦ- "Бобов дол" e бил освободен, след задържането му за 24 часа вчера. Днес той е на работното си място в централата.

Вчера Емил Христов е бил в командировка, където бил задържан във връзка с разследването дали се горят незаконно боклуци в ТЕЦ Бобов Дол. 

Определена е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 30 000 лева на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“, обвинен за управление на опасни отпадъци не по установения ред, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

Във връзка с постъпил сигнал на 16.01.2020 г. за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие - на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от НК.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“ – Е.Х. Същият е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 353б, ал. 1, пр.1 от НК.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари