събота, 22 февруари 2020, 13:00 ч.

Отправят искания

Жителите на Мадара на протест за собствен бюджет

BNews.bg

Жителите на Мадара на протест за собствен бюджет

От 2009 г. селището няма самостоятелен бюджет.

Протест провеждат жители на шуменското село Мaдара. Хората от селището искат собствено финансиране, независимо от общинския бюджет.

Улиците в Мадара са прокопани за полагане на канализация, която заради липса на пречиствателна станция не се използва, а след това асфалтът не е възстановен.

Кметът на селото Неделчо Неделчев, казва, че това е само един от проблемите за чието решаване са нужни пари, а от община Шумен финансиране няма.

„Тези улици се нуждаят от основен ремонт, не говорим за закърпване, просто полагане на нова настилка. Мадара до 2009 г. е имало самостоятелен бюджет и от този момент, откакто нямаме бюджет, абсолютно нищо не е свършено в Мадара“, казва Неделчев.

Искането за самостоятелен бюджет на село Мадара изкара жителите му на протест.

„Важно е да се чуе, да се дадат средства от общината за Мадара, щото Мадара е неслучайно село, трябват пари, нещо да се направи в Мадара“, категорична е местната жителка Недка Цветкова.

„На първо време инфраструктурата трябва да се подобри, не може всичко което е направено по време на комунизма да стои по този начин“, допълва Божидара Руменова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 14:54, 22 февр.

    Мадарчани,и вие гласувахте за кмет на Шумен,агент-хари,отмени ли ви винетките,защото банкянския ги отмени,за тези,които са гласували за кмет на София.

Напиши коментар

Коментари