вторник, 25 февруари 2020, 18:30 ч.

От Blife

Обвиниха новия сериал с Ал Пачино в неуважение към жертвите на Холокоста

BNews.bg

Обвиниха новия сериал с Ал Пачино в неуважение към жертвите на Холокоста

Сериалът „Ловци“ разказва за група убийци, които издирват нацисти в САЩ.

10-серийният „Ловци“ с Ал Пачино в главната роля, който разказва за ловци на нацисти в САЩ, разгневи хората, които отговарят за един от най-известните музеи на Холокоста – бившият концетрационен лагер Аушвиц.

В един от епизодите е показана сцена, в която нацисти в Аушвиц играят на шах с живи хора, като всеки, който излиза от полето, бива разстрелван. Именно тази сцена е ядосала хората, които отговарят за опазване на спомена за ужасите, случвали се там.

Според тях подобни „глупави и карикатурни“ представяния на случвалото са причината да има хора, които поставят под съмнение Холокоста, което поругава паметта на загиналите в лагера над 1 милион души.

Създателят на сериала Дейвит Уейл се оправда, че сюжетът е художествена измислица и при писането на сценария се е постарал да не намесва по никакъв начин реални хора и събития. Самият той е потомък на оценели от нацисткия режим евреи. Целял е да подчертае садизма на действията, извършвани от нацистите.

От музея все пак смятат, че той е трябвало предварително да се посъветва с тях, преди да включи подобна сцена. Управата на Аушвиц винаги е готова да помогне с информация и доказателства за събитията, разиграли се в Полша и потресли целия свят, включително свидетелства на оцелели.

Тази година се навършват 75 години, откакто пленниците от концентрационния лагер бяха освободени от Съветската армия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари