сряда, 26 февруари 2020, 9:48 ч.

Паниката срина пазарите!

Богаташи и коропорации олекнаха с 500 милиарда долара заради коронавируса!

BNews.bg

Богаташи и коропорации олекнаха с 500 милиарда долара заради коронавируса!

Вероятно доста богаташи и финансови брокери са в прединфарктно състояние, предизвикано от коронавируса. Само за една нощ той прибра от богаташите 139 милиарда долара, сривайки пазарите. Както често твърдят финансисти, парите обичат тишината. Тишината обаче бе нарушена от коронавирусът, който предизвиква условия за създаване на паника, която успешно се разпространява от медиите в желанието да предизвикат поредната сензация. В крайна сметка хората сами създават условия за собственото си обедняване и несгоди, които доведоха до следните резултати на фондовите борси:

Общият европейски индекс STOXX 600 отчете спад от 3,66 пункта, или 0,89%, до 408,2 пункта. Немският DAX се понижи с 130,45 пункта, или 1%„ до 12 904,79 пункта. Водещият индекс на Лондонската борса FTSE 100 изтри 59,05 пункта от стойността си, или 0,83%, достигайки ниво от 7 097,78 пункта. Френският CAC 40 се понижи с 55,59 пункта, или 0,96%, до 5 736,28 пункта.
В понеделник бяха изтрити близо 500 млрд. долара от стойността на фондовите борси в Европа, след като Италия съобщи, че коронавирусът е взел 7 жертви в страната, а над 220 са заразени.
„Загубата на всичките печалби, постигнати от началото на 2020 г., в рамките на една сесия, беше доста драматичен, но необходим начин корекция на пазарите“, коментира Иън Уилямс, икономист от Peel Hunt. „Сега те отразяват много по-точно заплахата за корпоративните печалби, идваща от коронавируса“, добавя той.
Банковият сектор е сред най-големите губещи днес, като индексът SX7P се понижи с 1,80%.
Европейският автомобилен индекс SXAP отчете спад от 2,10%, на фона на притесненията на инвеститорите, че силно зависимата от износа европейска икономика ще понесе по-големи щети от очакваното от коронавируса.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари