четвъртък, 27 февруари 2020, 12:30 ч.

Окончателно

Тол системата тръгва на 1 март

BNews.bg

Тол системата тръгва на 1 март

Системата за пътни такси в нейната търговска част ще бъде включена на първи март, обяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по време на изслушване в парламента.

"Към този момент е определен обхвата на 3115 километра от общо 20 хиляди километра републиканска мрежа, останалите 17 000 ще бъдат безплатни в тежкотоварният трафик. По тях няма да се плаща и винетка по настояване на превозвачите".

В кулоарите на парламента министър Аврамова посочи, че ако през първите три месеца след от въвеждането на тол системата не бъдат постигнати очакваните приходи от 450 млн. лева, от юни ще има промяна в тарифите:

“Превозваческият бранш ни убеждаваше, че ние ще съберем същите приходи, каквито сме заложили в бюджета – 450 млн. от тол такси с този обхват и тази тарифа. Предстои да разберем, три месеца е срокът, в който ще направим анализ на приходите, така че на 1 юни, ако има риск да не съберем тези приходи в бюджета, ще коригираме както обхвата, така и таксите“.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари