четвъртък, 27 февруари 2020, 16:30 ч.

Внимание

Домашните котки често разпространяват коронавируси

BNews.bg

Домашните котки често разпространяват коронавируси

Домашните котки често стават преносители на коронавируси (род, който съдържа повече от  30 вируса), които мутират и стават заразни за човека. Това заяви полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски, цитиран от ТАСС, БТА и "Нова телевизия".

По неговите думи коронавирусите се предават на хората единствено от животни. „Това е заразяване от животни в момент на мутация на вирусите. Те често се срещат при котките, но не е нужно да се прави нещо с домашните любимци. Обикновено вирусите мутират и могат да заразят човека. Организмът не винаги реагира добре на новия вирус и така тръгват епидемиите. Те продължават, докато нашата имунна система не се приспособи и вирусът не мутира и не отслабне", заяви Лукаш Шумовски.

Настоящият вирус, Covid-19, който тръгна от Китай в края на декември 2019 г. е най-новият вид от тази група. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Xii xii xii - 19:26, 27 февр.

    Xa xa xa

Напиши коментар

Коментари