петък, 28 февруари 2020, 17:31 ч.

Отчитал се в кабеларката СКАТ?

Сърбия задържа човек на патриотите за търговия с българско гражданство!

BNews.bg

Сърбия задържа човек на патриотите за търговия с българско гражданство!

      

             В съседна Сърбия са задържани двама души за търговия с български паспорти.
Двамата заловени са с инициали Д.М. и М.Ж.. Те са били арестувани от Дирекцията за борба с корупцията към Министерството на вътрешните работи и прокуратурата в Ниш.  Д.М. е бил посредник при получаването на българското гражданство за 50 души.

От тях той е получил около 13 043 евро. Със съдействието на  М.Ж., който е работил в общината в Пирот, са издавали неверни удостоверения. За извършената услуга общинският служител е получил 2500 евро. Припомняме, че само преди няколко дни е подаден обширен сигнал за организирана престъпна група, която действа на територията на ЕС, България, Северна Македония, Сърбия, Албания, Украйна и Молдова.

В сигналът голяма част от престъпната организация е описана по имена, като между тях фигурират депутати, евродепутати и висши държавни чиновници. Сигналът е изпратен до Нова ТВ, БТВ, Иван Гешев и Лаура Кьовеши, председателя на ЕК и други институции. Както се вижда Сърбия вече е предприела мерки, а скоро се очаква да избухне огромен скандал, тъй ръководител на тази престъпна група според сигнала е моного високопоставен български държавен служител.

Едно от арестуваните лица е било чест гост в телевизия СКАТ и по непотвърдена за сега информация се казва Далибор Миланов. Същия е участвал и в делегация на Валери Симеонов и депутати от НФСБ в Сърбия. Разследване за паспортната мафия в Сърбия е правил журналиста Димитър Байрактаров. Далибор Миланов е на снимката да Едвин Сугарев.


Двамата са задържани за 48 часа, след което ще бъдат предадени на прокуратурата. В края на октомври 2018 г. в България бе задържан председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, който бе издигнат на този пост от ВМРО. Той беше арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство. Неговият случай се гледа от Специализирания наказателен съд.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари