сряда, 04 март 2020, 10:00 ч.

След отправено искане от "Атака"

Депутатите чакат отчет от Каракачанов за продажбата на военни имоти

BNews.bg

Депутатите чакат отчет от Каракачанов за продажбата на военни имоти

Военният министър Красимир Каракачанов ще докладва за продажбата на военни имоти с отпаднала необходимост и за кадровата политика. Това решиха депутатите. Искането отправи Десислав Чуколов от "Атака".

Още миналата седмица хората на Волен Сидеров се заканиха да искат обяснения от лидера на ВМРО. И днес Чуколов изброи продадени имоти на занижени цени, както и кадрите на ВМРО, станали клиенти на прокуратурата.

Припомняме, на 29 юни 2006 г. армията освободи 375 декара в северната част на закритото поделение, за които има реституционни претенции. Това е част от терена на бившето военно поделение в бургаското село Черноморец.

Въпреки това през годините периодично е имало претенции за тези имоти.

През април 2019 г. решение на Министерския съвет за продажба на държавен имот в Черноморец разгневи местните жители. Това са терените на бившето военно поделение, които заедно със сградите в местността Червенка се продават.

Месеци по-късно, в края на август, бургазлии поискаха оставката на министър Красимир Каракачанов. Те протестираха срещу подготвяната продажба на военните поделения в местностите Червенка и Аклади организират жители на Черноморец.

Три дни по-късно от военното министерство съобщиха, че е прекратена тръжната процедура за продажба да поземления имот в местността "Герени", община Созопол.

Почти месец по-късно жителите на три селища в района на Созопол протестираха срещу продажба на имоти на МО. По думите на наследници от 2005 г. те настояват министерството на отбраната да им върне земеделските земи, намиращи се в местностите "Червенка" и "Аклади". Водят се и съдебни дела.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • sms - 12:48, 04 март

    Използвайки пoвода "3-ти март", пут.иновото управление се опита да представи капитулацията си пред антимонополното законодателство на Европейския съюз като добронамерен “жест” към България и личен принос на руБлoлюбивия ни пРезидент. След едногодишни преговори “Газпром” беше принуден от Европейския съюз и съд да свали цената на руския газ за ВСИЧКИ източноевропейски държави, които досега плащаха двойно по-висока цена от западните европейци. Борисов се хвалеше, че намалението за България било най-голямо, повече от 40 % (!), но не обясни ЗАЩО ТОВА НАМАЛЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМО? Ами, отговорът е логичен, защото “братска”, бедна България, задушена до смърт от 100% руски газов монопол, плащаше НАЙ-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ в сравнение с всички, както западни, така и източноевропейски страни, като израз на най-искрената братушкинска любов към българите. Затова налагането на европейските СТАНДАРТНИ цени в момента води до най-голямото намаление за България. И ако не беше Европейската солидарност, нямаше да има никакво намаление на цените за България от страна на кърлежите-"братушки" от “Газпром”!

Напиши коментар

Коментари