понеделник, 09 март 2020, 13:00 ч.

Температура и задух са едни от симптомите

Учени: Коронавирусът умира при 27 градуса​​​​​​, пийте гореща вода

BNews.bg

Учени: Коронавирусът умира при 27 градуса​​​​​​, пийте гореща вода

Истерията от коронавируса все повече завладява света. Учени споделиха какви са начините на зараза и как можем да се предпазим от заразата.

Ако имате хрема и храчки с настинка, не можете да бъдете носител на коронавирусна инфекция. Коронавирусната пневмония е суха кашлица без настинка. Това е най-лесният начин да се определи. 

Вирусът от Ухан не е устойчив на топлина и умира при температура 26-27 градуса. Затова пийте повече гореща вода. По-често и по-дълго време бъдете под слънцето. Топлата вода не само е лек, полезен за здравето, но и ефективен за всички вируси.

Вирусът е с доста големи размери (диаметърът на клетката е около 400-500 nm), така че обикновена маска с мед може по принцип да го филтрира. Ако заразеният човек киха пред вас или премине на разстояние до 3 метра от вас, стъпката на заразяване на модератора просто ще падне на земята и няма да може да ви засегне.

Ако вирусът попадне на повърхността на метал, той ще оцелее поне 12 часа. Ето защо, ако влезете в контакт с всяка метална повърхност, измийте добре ръцете си със сапун.

Вирусът може да остане активен върху тъканта в продължение на 6-12 часа. Конвенционалният препарат за пране трябва да убие вируса. 

За симптомите на самата болест - пневмония, причинена от коронавирус:

1. След проникване в гърлото може да се появи сухо гърло, което се проявява с ангина. Ще продължи 3-4 дни

2. Тогава вирусът ще се слее с носната течност, ще влезе в трахеята и след това в белите дробове, причинявайки пневмония. Този процес ще отнеме 5 до 6 дни.

3. С коронавирусна пневмония се появяват температура и задух. Има усещане, че се давиш във вода. В този случай незабавно се консултирайте с лекар.

Относно превенцията:

1. Най-разпространеният начин да се заразите е да докосвате хората, така че трябва често да миете ръцете си. Вирусът може да живее на ръцете ви само 5-10 минути. Но всичко може да се случи в тези 5-10 минути (можете да разтриете очите си с ръце или да докоснете носа си).

2. В допълнение към честото миене на ръцете, за да премахнете или сведете до минимум действието на микроба, правете гаргара с различни препарати, докато те все още са в гърлото (преди да попаднат в белите дробове).

Бъдете изключително внимателни, пийте повече загрята вода, сутрин на гладно и вечер преди храна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • elevator - 16:02, 15 март

  Ами като умира при 27 градуса ,как оцелява при 37,38 38,5 ,кавато е температутарата при треска !! Пак някой пише без да мисли !!!

 • Нормално за БГ медиите - 18:03, 12 март

  В нашите медии работят най-тъпите същества на държавата ни. За това е и паниката в страната.

 • Иво - 23:50, 11 март

  Странно! Умира при температури над 26-27 градуса, а живее и се размножава в човешкия организъм при температура 37-39 градуса! Къде е уловката?

 • Иво - 23:49, 11 март

  Странно! Умира при температури над 26-27 градуса, а живее и се размножава в човешкия организъм при температура 37-39 градуса! Къде е уловата?

 • пръстенов вирус - 10:45, 11 март

  Заглавието е обсолютно неверно , не пишете глупости !

Напиши коментар

Коментари