сряда, 18 март 2020, 18:00 ч.

Специализираната полицейска операция

ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на жени за сексуална експлоатация

BNews.bg

ГДБОП разби организирана престъпна група за трафик на жени за сексуална експлоатация

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в престъпната схема

Специализираната полицейска операция на служители на ГДБОП и колегите им от териториалния сектор на дирекцията  за района на Плевен и Ловеч е неутрализирала група, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация на територията на Гърция.

Операцията е извършена на под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура на 12 март.

В хода на акцията са иззети документи за престъпната дейност от три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, ползвани от участниците в групата. Иззети са и компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хил. лв. в различна валута - 50 хил. евро, 40 хил. долара и 170 хил. лв., около 1 кг златни накити и други доказателства. Иззети са и 4 луксозни автомобила.

Според първоначалните данни участниците в групата набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, транспортирали ги до там и контролирали дейността им на място.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност петимата  участници  в престъпната схема. Определени са им мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. На единия от тях, който трайно е пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари