петък, 20 март 2020, 17:00 ч.

Заради COVID-19 имаше спад

Азотният диоксид в Китай пак се увеличава

BNews.bg

Азотният диоксид в Китай пак се увеличава

Европейската космическа агенция показа нови доказателства.

Азотният диоксид в Китай пак се увеличава. Доказателствата са сателитни данни, събрани от спътника „Сентинел 5П” от 20 декември 2019 г. до 16 март 2020 г. Апаратът е в орбита на около 800 километра от Земята и отчита замърсяването на атмосферата.

В края на януари емисиите на азотен диоксид над Китай са значителни.

Заради националната карантина и мерките срещу COVID-19 стойностите на опасния газ през февруари значително намаляват.

От началото на март се отчита повишение, съобщава Европейската космическа агенция. Основните източници на азотен диоксид са някои видове промишлени предприятия, топлоелектрически централи и моторните превозни средства. Според научните данни, продължителното излагане на този газ може да увреди значително белите дробове. Той затруднява дихателните функции, особено уязвими на отрицателното му въздействие са хронично болните с респираторни инфекции и страдащите от белодробна астма.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари