петък, 20 март 2020, 18:22 ч.

Коментар от социалните мрежи

Гражданин за COVID-19: „Ние в случайности, странности и съвпадения не вярваме.“

BNews.bg

Гражданин за COVID-19: „Ние в случайности, странности и съвпадения не вярваме.“

Случайност ли е, че няколкото месеца преди официалната поява на COVID-19, от търговската мрежа у нас (и в други страни) беше изтеглено едно от ефективните лекарства за лечение на коронавируси – разпространения у нас „Резохин“ ?

Видях една статия озаглавена „Нещо Странно“ на моя любимец Кеворк Кеворкян…..

И аз ще ви подхвърля „Нещо Странно“ – тема за размисъл. Но както казват учените: „Ние в случайности, странности и съвпадения не вярваме.“

Случайност ли е, че няколкото месеца преди официалната поява на COVID-19, от търговската мрежа у нас (и в други страни) беше изтеглено едно от ефективните лекарства за лечение на коронавируси – разпространения у нас „Резохин“ ? Има и други аналози на „Резохин“, например руския „Арбидол“, с който руснаците успешно лекуват COVID-19 в комбинация с други лекарства. Но пък „Арбидол“, с появата на COVID-19 у нас, наш’те селски тарикати започнаха да го продават на черно, а и преди това го продаваха на умопомрачителната цена от около 150 лева за една опаковка !? И ще спомена, че „Арбидол“ съм го купувал м.г. от Русия на цена 350/400 рубли – няма и 10 лева, по друга причина съм го купувал, не заради COVID-19. Но така или иначе, дори и всички световни учени, вирусолози, биолози и други специалисти потвърдиха пред ТВ камерите, че най-ефективното лекарство за лечение на COVID-19 е хлорохинов фосфат, което е лекарството „Резохин“, „Арбидол“ и другите техни аналози под други имена. Затова питам: Случайност ли е, че няколкото месеца преди официалната поява на COVID-19, от търговската мрежа у нас (и в други страни) беше изтеглено едно от ефективните лекарства за лечение на коронавируси – разпространения у нас „Резохин“ ? Германия („Резохин“ е тяхно лекарство) го изтегли обратно, и отказа да го доставя !? Съвпадение ? Случайност ? Към казаното от мен, ще добавя и това: Защо смъртните случаи от коронавируса в Германия са толко малко ? Голям брой болни, но изключително ниска смъртност в Германия ?

„Арбидол“

Състав: Действующее вещество умифеновира гидрохлорида моногидрат (в пересчете на умифе-новира гидрохлорид) – 100 мг.

Противовирусное средство: Специфически подавляет in vitro вирусы гриппа А и В (Influen-zavirus A, B), включая высокопатогенные подтипы A(H1N1)pdm09 и A(H5N1), а также другие вирусы – возбудители острых респираторных вирусных инфекций (ОРВИ), коронавирус (Сoronavirus), ассоциированный с тяжелым острым респираторным синдромом (ТОРС), риновирус (Rhinovirus), аденовирус (Adenovirus), респираторно-синцитиальный вирус (Pneumovirus) и вирус парагриппа (Paramyxovirus).

Русия ефективно лекува COVID-19 с „Арбидол“. Германия с „Резохин“ – който го изтегли от нас, точно преди появата на COVID-19. А дали е случайност и съвпадение, кой както иска да го тълкува. Аз, както казах, в съвпадения и случайности НЕ вярвам…..

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Нанков - 15:20, 25 март

    Един изтъкнат наш академик виросолог сподели, че при всички епидемии има човешка намеса. Какво повече?!

Напиши коментар

Коментари