неделя, 22 март 2020, 11:51 ч.

В тази тежка война всяка помощ е ценна!

Русия дава въздушна помощ на Италия в битката срещу Covid-19

BNews.bg

Русия дава въздушна помощ на Италия в битката срещу Covid-19

 

В съответствие с инструкциите на министъра на отбраната на Руската федерация, армейски генерал Сергей Шойгу, Въздушните космически сили на Русия завършиха създаването на необходимата авиационна група, която да достави средствата и оборудването на Министерството на отбраната на Русия, разпределени за подпомагане на Италианската република в борбата с коронавируса.


На военното летище Чкаловски в Московска област са концентрирани девет самолета Ил-76 от руската военнотранспортна авиация. През изминалата нощ те, заедно с обучени екипажи, бяха незабавно прехвърлени от районите на Псков, Уляновск и Оренбург.
Група от около 100 души също е готова за заминаване, която включва водещи експерти на Министерството на отбраната на Руската федерация в областта на вирусологията и епидемиологията, които имат значителен международен опит в борбата с епидемиите, както и с модерно оборудване за диагностика и провеждане на дезинфекционни мерки.


По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу и италианският му колега Лоренцо Гуерини проведоха телефонни разговори за доставката на руски самолети в Италианската република в борбата с коронавирусната инфекция. По време на разговора италианският министър на отбраната потвърди готовността си да приеме от 22 март руски самолети със специалисти, машини и оборудване.

Източник: tvzvezda.ru

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • www.dengi-net.ru - 22:10, 22 март

    Gitlerjugend 2.0 : h t t p s : / / faktor. bg/ bg/ articles/ smotanyatsi- v- rusiya- v- zashita- na- konstitutsiyata- se- poyaviha- bilbordove- s- momichentse- vav- voenna- uniforma

  • ь - 20:33, 22 март

    щом изгониха двама български дипломати - значи тъпото и външно добре са се изсрали

  • Миро - 12:21, 22 март

    Да, но Италия не е преставала да иска отмяна на санкциите за Русия в Европейския съюз, за разлика от нас, които се гърчим като червии и не смеем дори името й да произнесем. Къде останаха паметните стихове на дядо Вазов - "Русия, колко ни плени туй име свято, родно, мило, то в мрака бива нам светило, надежда в нашите злини..."?

Напиши коментар

Коментари