неделя, 22 март 2020, 13:00 ч.

Радев:

Ще предложа вето на част от Закона за извънредното положение

BNews.bg

Ще предложа вето на част от Закона за извънредното положение

Мотивите за ветото ще станат ясни по-късно през деня.

Ще предложа да се наложи вето на част от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, заяви президентът Румен Радев.

В момента в света и в частност в България протичат паралелно две кризи - здравната, породена от коронавируса и икономическа и социална, отбеляза Радев.

Според държавния глава икономическата криза ще хвърли стотици хиляди българи в трудна битка за оцеляване.

Кризата изисква обединяване на усилията на институциите и обществото, посочи президентът.

„Кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационално, а не да е прелюдие към безконтролно упражняване на властта“, обясни държавният глава.

Според него липсата на кадри и дефицити в организацията се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и самата криза.

Всички засегнати страни приемат пакети за най-бедните, за изпадналите в затруднение и безработица. Нуждите на българите са остри и неотложни, поради ниските доходи. Гладът ще надделее над страха. Срещу спекулата трябва да има безкомпромисни мерки, каза Радев.

Да не забравяме, че имаме бъдеще  и след извънредното положение, призова държавният глава.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари