понеделник, 23 март 2020, 18:30 ч.

Радев за подкрепеното вето:

Българският парламент прояви отговорност

BNews.bg

Българският парламент прояви отговорност

Президентът призова за социални и икономически мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес и работещите от застрашени сектори.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Това заявява в своя позиция президентът Румен Радев, след като днес парламентът единодушно подкрепи ветото, което той наложи на текстовете.

"Истинският дефицит в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение обаче е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще", отбелязва в позицията си държавният глава.

Той призовава изпълнителната и законодателната власт "да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение".

Радев коментира, че мерки в тази посока вече са приели държави като Франция и Германия, както и страни с по-ограничени възможности: "Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари