вторник, 24 март 2020, 17:00 ч.

Има я на сайта

МВР пусна нов вариант на декларацията за пътуване

BNews.bg

МВР пусна нов вариант на декларацията за пътуване

От ведомството променили бланката след анализ на първите три дни от функционирането на контролните пунктове

От МВР съобщиха, че променят декларацията за преминаване през КПП в областните градове. Новият вариант е публикуван на сайта на министерството.

Можете да ги свалите и оттук.

„Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си“, посочват от ведомството.

Документът се изисква от 21 март от всички шофьори, които влизат или излизат от областните градове. Мярката е с цел да бъде спряно разпространението на COVID-19 у нас.

Вътрешното министерство реши да промени бланката след анализ на първите три дни от функционирането на КПП, както и след препоръки и запитвания на граждани. Освен това се цели и предотвратяване на злоупотреби.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари