сряда, 25 март 2020, 14:30 ч.

Заради COVID-19:

Расте броят на болничните на хора под карантина

BNews.bg

Расте броят на болничните на хора под карантина

Великденската добавка за пенсионерите ще бъде в размер на 40 лева

Расте броят на хората, които излизат в карантина и получават болничен. Средства за това в НОИ има, увери управителят на института.

Общо хората, които са под карантина са 2500 души, като от тях 810 са свързани с корона вируса.

Великденската добавка за пенсионерите тази година ще бъде в размер на 40 лева. Според разчетите става въпрос за 1,249 млн. възрастни хора.

50-те милиона лева, които премиерът обяви вчера, ще стигнат за великденска добавка за пенсионерите, които получават до 363 лева пенсия.

До този момент няма увеличение на броя на безработните, които подават документи за обезщетение - те са около 700 души дневно.

Числото е по-малко, отколкото съобщеното по-рано от бюрата по труда, защото и срокът за подаване на документи в института е по-дълъг.

438 милиона лева са средствата във фонд "Безработица" и според управителя на НОИ, засега те могат да покрият очакваното увеличение на безработицата.

„Ние имаме готовност в случай, че се увеличат безработните, което е нормално в тази кризисна ситуация да реагираме – знаете, те всички имат право на обезщетение до 60% от осигурителния доход“, посочи Ивайло Иванов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари