сряда, 25 март 2020, 15:30 ч.

Взимат мерки

Спортни зали във Варна и Русе стават полеви болници

BNews.bg

Спортни зали във Варна и Русе стават полеви болници

Преобразуването на забите се прави от военните.

Военнослужещи участват в съвместни тренировки за разполагане на полеви болници в спортни зали във Варна и Русе, съобщиха от Министерството на отбраната.

Във Варна зала в Двореца на културата и спорта се трансформира в сграда за болнично наблюдение.

От ВМС участват 91 военнослужещи и 7 товарни автомобила и микробуси. Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота. В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи.

В Русе за изграждане на военно-полева болница в зала „Арена Русе“ са задействани два модула. Включени са и 12 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти Сливен под ръководството на капитан Николай Гетов. Използват се и 13 броя товарни автомобили, ремаркета и автобуси.

Вчера беше изградена полева болница в пловдивската зала "Колодрума", а преди това в зала "Арена Армеец" в София. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари