сряда, 25 март 2020, 16:00 ч.

Държавната комисия по хазарта

Отнеха лиценза на „Еврофутбол“ за 3 месеца

BNews.bg

Отнеха лиценза на „Еврофутбол“ за 3 месеца

Снимка: гугъл

Решението на ДКХ е на основание текст от закона за просрочени публични задължения.

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) отне за срок от три месеца лицензите на „Еврофутбол“ ООД, съобщиха от комисията.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

Решението е на основание на текст от Закона за хазарта, който предвижда подобна мярка при просрочени публични задължения на дадено дружество в голям размер.

Ако „Еврофутбол“ отстрани нарушенията в срок ще може да продължи дейността си.

Според медийни публикации най-големият акционер в букмейкърската къща е гръцкият милиардер Сократис Кокалис с 51%. 30 на сто от капитала е в ръцете на фирми, сочени за близки до Васил Божков. Стефан Найденов и синовете му Цветомир и Боян („Ефбет“) пък публично са коментирали, че имат 16-процентов дял.

"Еврофутбол" разви чрез партньори мрежа от пунктове и т.нар спортни барове и продължава да е един от големите данъкоплатци у нас. Хиляди са ангажирани в обектите на франчайз.

Божков и Найденови бяха в дълъг задочен конфликт, който ескалира до намеса на властите, след която Божков беше арестуван в ОАЕ, а след законова промяна "Национална лотария" загуби възможността да организира моментни игри.

Целенасочена атака или събиране на дължимото?

Малко преди началото на заседанието на ДКХ днес, от "Еврофутбол" разпространиха до медиите своя позиция, в която твърдят, че дружеството ще бъде "убито".

"Всичко започна на 14.02.2020 г., когато в късния петъчен следобед представителите на държавния орган Държавна комисия по хазарта ни връчиха Акт за установяване на публични държавни вземания (АУПДВ) за предполагаеми дължими от дружеството ни публични вземания за държавни такси на стойност 328,9 млн. лева.", написаха от "Еврофутбол", като веднага подчертаха, че винаги са си плащали дължимото.

Те твърдят и че са били запорирани сметките им, а имало и натиск да затворят пунктовете си заради коронавируса, макар по отношение на аналогичните обекти на Българския спортен тотализатор да нямало такива искания.

Каква е причината за цялата кампания според "Еврофутбол? "От началото на 2020 г. активно се води битка за това българският бизнес по отношение на спортните залагания да бъде поднесен на тепсия на други хазартни оператори, предимно чуждестранни и онлайн, които, според сега действащата законова уредба, нямат право да осъществяват наземна хазартна дейност".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари