сряда, 25 март 2020, 18:30 ч.

Борисов да закрие контращаба

Бързите тестове обезмислят карантината. Щабът ги смята за безполезни в разгара на кризата

BNews.bg

Бързите тестове обезмислят карантината. Щабът ги смята за безполезни в разгара на кризата

Откъде накъде сега да изливаме 150 милиона за фалшиви неработещи псевдооръжия срещу короната?

По всичко личи, че отрочето на Огнян Донев и Прокопиев Контращабния медицински съвет в МС ще приключи скоропостижно своето жалко съществувание.

Днес от контращаба видните протестъри на Капитал не се сдържаха и поискаха 150 милиона лева да бъдат дадени веднага за купуването на бързи и неефективни тестове. Щабът, който води битката с коронавируса, се противопостави, защото тези тестове са абсолютно неефективни и могат да свършат работа само на края или в началото на инфекцията.

В момента България е около пиковия момент, но благодарение на крутите мерки, ситуацията в болниците не е взрипооасна. Факт е, че карантината и изолацията помага много по-ефективно от бързите тестове. Бързите тестове дават огромен откат. Много пъти до 60% неверни резултати.

Откъде накъде сега да изливаме 150 милиона за фалшиви неработещи псевдооръжия срещу короната? Лекарите масово негодуват, че премиерът Борисов се подава на олигархичните интереси на капиталци и затруднява работата на Щаба начело с генерал Мутафчийски, който трябва да взима трудните и отговорни решения. И в Белгия регистрираха първия си случай на 8 март, както нас, но после бързо пламнаха с хиляди заразени заради липсата на карантина и въпреки бързите тестове, които не им свършиха никаква работа.

Дори Джамбазки, който избра да се крие в Брюксел като мишка от вируса, сега горко съжалява и се налива с българска отлежала ваксина, която имал на склад в лъскавия си белгийски апартамент.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Маргиналният ДЕБИЛ горанов - 05:19, 26 март

    Не е нужно да прибягва до преки репресивни мерки! Да гласуват закони за лимитиране на печалбата във фармакологичния бизнес и свързаните със човешкото здраве индистрии на 5% над производствената цена, като всяко повишение на цената в аптеките и търговската мрежа над 10% да се счита за МАРОДЕРСКА СПЕКУЛА и ГЕНОЦИД (без давност!)! Да внесат искане в Европарламента и еврокомисията за задължително еврозаконодателство в този дух! А също за премахване на всякакви такси и комисионни по ДЕБИТНИТЕ сметки с наличност до 100,000 евро (гарантираната сума) и връщане на ЛИЧНАТА наказателна и материална отговорност за даване на необезпечени кредити! А също въвеждане на прогресивен данък за превод на пари към офшорни банкови сметки и фирми без промяна на 10% данък печалба за публично "светлия" бизнес и гражданите! Както и в 3-месечен срок анонимните офшорни собственици на български търговски дружества и активи в България да станат публични, след което Гешев да почне раследвания за произход на средствата и активите! Всички БИВШИ и НАСТОЯЩИ депутати, министри, зам. министри, премиери, вице-премиери прокурори, генерали, съдии, адвокати, кметове, общински съветници, шефове на НАП, ЗдрОсК, банки и застрахователни структури, ...... и други приравнени им по ранг и обществено заплащане служебни лица, задължително да подпишат клетвени ПЪЛНОМОЩИЯ, че упълномощават българската държава ВЕДНАГА да влезе в правата си на СОБСТВЕНИК на всички НЕДЕКЛАРИРАНИ банкови сметки, финансови и материални активи, които са на тяхно име или на роднини до 6-та степен!

Напиши коментар

Коментари