четвъртък, 26 март 2020, 16:30 ч.

МОН обяви официално:

Принудителната ваканция се удължава до 12 април

BNews.bg

Принудителната ваканция се удължава до 12 април

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда

Дните до 12 април 2020 г. ще са неприсъствени в училище поради удължаване на срока на въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването, обявиха от Министерството на образованието и науката (МОН)

Обучението на учениците ще продължи в електронна среда, уточниха оттам. От МОН предупредиха преди дни, че се очаква такова решение и пуснаха инструкции за провеждането на онлайн обучението.

На този етап в училищната документация не е необходимо да се вписват оценки, а учителите трябва да следят ангажираността и активността на всеки свой ученик, уточниха от просветното министерство.

Министерството отвори и телефонна линие – 0800 10 112, на която могат да се отправят въпроси и предложения, свързани с учебния процес.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Дрон - 13:11, 27 март

    Попитай те ,как държавата ще осигури на родител ,който трябва да гледа детето в къщи ,когато няма при кого да го остави, баба и дядо ,не работят детски градини и училища. Избягват най важният въпрос за обезщетения

  • The Rock - 09:49, 27 март

    Според мен основната причина правителството и т.нар “щаб” да не иска да прави масово тестване е следната: При масово тестване е вероятно да се окаже, че хората заразени с китайски грип ще нарастват не с 2-3-10 човека дневно, а със стотици. Това ще рефлектира в следните посоки: 1. Срив в разбирането на хората, че т.нар. “щаб” се справя с положението. 2. Срив в рейтинга на т.нар. “премиер”. 3. Диагностицираните ще трябва да бъдат изолирани, а няма къде. 4. Нов взрив от паника. 5. Затягане на мерките, бариерите няма да бъдат на изходите на градовете, а на кръстовищата в кварталите. 6. Наплив на хора към болниците вследствие т.3.

  • 1 - 20:15, 26 март

    h t t p s : / / btvnovinite. bg/ predavania/ tazi- sutrin/ radan- kanev- trjabva- da- se- predpriemat- barzi- merki- v- podkrepa- na- malkija- i- srednija- biznes. h t m l

Напиши коментар

Коментари