четвъртък, 26 март 2020, 18:51 ч.

А българското правителство обслужва олигархични интереси!

Гърция послуша Николай Бареков и внесе огромни количества от лекарството "хлорохин" срещу Covid-19

BNews.bg

Гърция послуша Николай Бареков и внесе огромни количества от лекарството "хлорохин" срещу Covid-19

Гърция се вслуша в съветите на бившият евродепутат Николай Бареков и внесе огромни количества хлорохин за борба с Covid-19. Българското правителство вместо да предприеме същите мерки, за което Бареков призова преди две седмици, започна да обслужва олигархични фармацевтични интереси! Ето какво съобщават днес гръцките медии:

Пет тона лекарство за борба с маларията, наречено хлорохин, беше изпратено наскоро от Индия в Гърция, след като гръцкото правителство успя да осигури това огромно количество от лекарството, за да оборудва националната си здравна служба.Съобщава greece.greekreporter.com
Употребата на хлорохин е описана от Световната здравна организация като “обещаваща” в борбата с коронавируса COVID-19.


„Хлорохинът е лекарство, което е тествано и ранните му резултати предполагат, че той може да има положителен ефект върху лечението на пациенти с коронавирусна инфекция“, заяви Димитрис Филипу, президент на Гръцката национална агенция по лекарствата или EOF.
Гръцката медицинска индустрия също е започнала производството си на хлорохин.

Според Филипу, който говори в четвъртък с обществения оператор ERT1, лекарството ще бъде достъпно още утре, петък, като се започне с болниците на страната.
Хлорохин, лекарство, което се използва предимно за профилактика и лечение на малария, е на пазара от 40-те години. 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Пунта-Мара Дудукова - 14:32, 27 март

    Остава само д-р Дудук да си изпрати впечатляващото CV на гръцкия премиер, за да го вземе за здравен министър на Гърция. Само да не забрави да напише как като студент ходеше с майка си на изпити.

  • Дичо - 12:02, 27 март

    Грандоман! Смещен грандоман!

  • A1 - 08:42, 27 март

    Магистър фармацевт Бюреков е световно светило в борбата с корона вируса,чак гърците го послушали.Ха ха ха .

Напиши коментар

Коментари