събота, 28 март 2020, 13:30 ч.

След огпадналата забрана

Отново горят отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

BNews.bg

Отново горят отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

Централата може да изгаря по по 96 т. RDF отпадък на всеки 24 ч.

ТЕЦ „Бобов дол“ отново ще гори отпадъци, след като забраната  на министъра на околната среда и водите Емил Димитров отпадна, съобщават от ръководството на централата, цитирани от БНР.

Според комплексното разрешително, ще могат да се изгарят по 96 т. RDF отпадък на всеки 24 ч.

Централата  вече е изпълнила изискването за изграждане на система за мониторинг на една от двете сероочистващи системи. Освен това от дружеството са поели ангажимент да монтират измервателни станции за чистотата на въздуха в района на Дупница и Големо село, на чиято територия е централата, както и в Бобов дол. Очаква се те да бъдат поставени до два- три месеца.

Преди около месец в Бобов дол отидоха екоминистърът Емил Димитров и главният прокурор Иван Гешев. Тогава беше обявено, че срещу ТЕЦ „Бобов дол“ е образувано досъдебно производство за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и за разполагане на стотици тонове отпадъци на площадка наблизо.

Стигна се до задържане на изпълнителния директор на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, който е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 30 хил. лв.

Подновеното разрешение ТЕЦ „Бобов дол“ отново да изгаря отпадък предизвиква тревоги и недоволство сред жителите на района, каза кметът на Големо село Васил Васев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • келепир - 15:50, 28 март

    Келепир да пада, да не се изпуска по никой начин и болните от всякакъв грип трябва хууууууууууууубаво да дишат възможно най-мръсен въздух, за да се излекуват. Аферим чичо, машаллах! Да илядиш!

  • - - 14:56, 28 март

    A КЪРЛЕЖЪТ росатом се похвали, че ще модернизира АЕЦ Козлодуй: h t t p s : / / frognews. bg/ novini/ rosatom- pohvali- che- shte- modernizira- aets- kozlodui. h t m l

Напиши коментар

Коментари