събота, 28 март 2020, 12:18 ч.

В момента задачата е да се избере най-ефективната

Русия предлага 7 ваксини срещу коронавирусна инфекция

BNews.bg

Русия предлага 7 ваксини срещу коронавирусна инфекция

Федералната агенция по биомедицинска помощ (FMBA) е разработила седем прототипи на ваксини за нова коронавирусна инфекция, заяви ръководителят на агенцията Вероника Скворцова.

“Към днешна дата Федералната агенция по биомедицина е разработила седем прототипа на рекомбинантната ваксина, събрана чрез генно инженерство от рекомбинантни протеини, всеки от които има епитопи, свързващи места за вируса”, каза тя в ефира на програмата Vremya на Channel One в петък.
Според Скворцова в момента задачата е да се изберат най-ефективните ваксини от седем прототипа. “Тази работа за първи път се извършва в режим на компютърна симулация. От понеделник тя вече се премества в сайта на Центъра по микробиология на Министерството на отбраната, който е способен и квалифициран и е сертифициран за работа с биопатогени от втори клас на инфекция”, добави тя.
Скворцова подчерта, че готовата ваксина може да се очаква не по-рано от 11 месеца по-късно. “Планираме да приключим всички тестове до юли и да преминем във фазата на вече регламентираните предклинични изпитвания. Планираме да влезем в първата и втората фаза в края на тази година – първото тримесечие на следващата”, обясни ръководителят на FMBA.

Източник: tass.ru

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари