неделя, 29 март 2020, 10:30 ч.

Вирусолог за COVID-19:

Заразата може да постави на ръба всяка здравна система

BNews.bg

 Заразата може да постави на ръба всяка здравна система

От хората зависи как ще върви кривата на вируса, смята проф. Радостина Александрова.

Срещу нас има коварен и невидим противник. Вирусът може да постави на ръба всяка здравна система по света. Няма човек, който да бъде напълно спокоен. Трябва да се вслушваме в съветите на експертите, заяви вирусологът проф. Радостина Александрова.

За „Тази неделя“ тя подчерта, че разпространението на COVID-19 и кривата, по която върви вирусът,  се рисува от всички граждани.

По думите и от хората зависи какво ще се случи.

Тя обясни, че редица ескпертни проучвания сочат към това, че коронавируса, по подобие на грипния вирус, издържа на различни повърхности за различен период от време.

„Трябва да се отбележи, че вирусът, независимо, че е устойчив, може лесно да бъде унищожен – с качествено измиване на ръцете и дезинфектанти“, обясни тя.

Тя обясни, че е добре да се следва призивът на Световната здравна организация - да се премине от отбрана към настъпление срещу вируса, така че след отпадане на извънредните мерки, да няма повторно избухване на епидемия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари