неделя, 29 март 2020, 16:00 ч.

Неработно време за синя зона

Безплатното паркиране в София остава в сила до 12 април

BNews.bg

Безплатното паркиране в София остава в сила до 12 април

Отчитат се и големи финансови загуби

Безплатното паркиране в София вече е удължено заедно с провиоепидемичните мерки. Така всеки на всеки, на който му се налага да излезе от вкъщи, за да отиде на работа или до магазина например, може да паркира безплатно на обозначените места за синя и зелена зона.

„Неработно време за синя зона. От сметката ви не са взети пари за паркиране". Това е отговорът, който шофьорите ще получат, ако изпратят съобщение за платено паркиране.

За последните две седмици има повече паркирани коли в центъра и 6 пъти по-малко пътници в градския транспорт, отчитат от Центъра за градска мобилност.

„Но това е идеята на тази мярка. Всеки, който има неотложна работа –да използва личния си автомобил, а да не се качва в градския транспорт“, посочва Димитър Дилчев от ЦМГ.

Общо 1300 са служителите на платените зони в София. Повечето от тях сега са вкъщи. Отчитат се и големи финансови загуби.

От Центъра за градска мобилност апелира към всеки, който използва автомобил в центъра, да е сигурен, че има крайна нужда да направи това.

ОТ ЦМГ ще предложат още на общината, стикери на софиянци, които живеят в обхвата на платена зона, да бъдат удължени с периода, в който зоните не са функционирали. Същото важи и за платения служебен абонамент.

И още важна информация – автобусите за Витоша номер 66, 122 и 103 остават спрени, а автобус 63 ще се движи до местност "Бялата чешма".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари