неделя, 29 март 2020, 16:13 ч.

Първо в Bnews

БАРЕКОВ: Толкова ли няма инструкции към личните лекари, че хората с хронични сърдечни или белодробни проблеми са ОСОБЕНО застрашени от негативен развой на болестта

BNews.bg

БАРЕКОВ: Толкова ли няма инструкции към личните лекари, че хората с хронични сърдечни или белодробни проблеми са ОСОБЕНО застрашени от негативен развой на болестта

Случайно се оказах с общи познати на починалото от коронавирус семейство от Благоевградско, община Разлог (майка и дъщеря с хронични проблеми, сред които и астма). Оказа се, че джипито ги е лекувало една седмица само по телефона и чак, когато очевидно са “дали фира”, хората са преместени в болница. Питам аз КонтраЩаба на Бойко (Медицинския щаб на Оги Донев):

Толкова ли няма инструкции към личните лекари, че хората с хронични сърдечни или белодробни проблеми са ОСОБЕНО застрашени от негативен развой на болестта. Особено важно. Така наречените 15% средно тежки случай, когато се лекуват вкъщи, трябва да покажат подобрение след 3-4 ден (хрема, гърлобол и т.н).

Ако работата се закучва след 4 ден от първия симптом - ясен сигнал за хората с белодробни проблеми. В Благоевград си отиде млада жена на 51 години с астма, която очевидно се е влошавала през цялото време и ВЕРОЯТНО е лекувана с антибиотик и хинин с 3 ФАТАЛНИ дни закъснение. Сривът в българското здравеопазване ще взима още жертви и ще става все по-видим, Контращабе и Щабе! Давам съвет като гражданин:

Ако имате хроничен проблем със здравето и сте заразени с коронавирус и не се подобрите след 3-4 ден от първите симптоми, искайте лечение в болница с точните лекарства и апаратура! Бойко, дай хинин в аптеките за всички, бре, да не мрем по къщите!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари