понеделник, 30 март 2020, 9:23 ч.

БАРЕКОВ:

Мазнинка няма никаква, защото всичко се опукваше в годините на световен (не български!) подем година за година без никакви реални реформи или достижения

BNews.bg

Мазнинка няма никаква, защото всичко се опукваше в годините на световен (не български!) подем година за година без никакви реални реформи или достижения

Приключват всички “големи” проекти поради липса на средства в бюджета.

Срив в оръжейната индустрия и автомобилостроенето, което ще остави още 100 хиляди безработни у нас. Срив в строителството на всички нива - 100 хиляди безработни.

Срив в транспорта. Срив в мижавата ни индустрия. Срив в туризма - 500 хиляди на улицата, фалити.. ......Имотният пазар ще се разруши напълно и ще повлече и други сектори, Недай си Боже! Дано да се размине без граждански арести и саморазправи, но се съмнявам. Мародерства. Напомням, че ако не удържим МВР и армията, скоро гетата ще станат огромен проблем.

Десет пъти ще е ръста на безработицата до лятото. Половината работещи българи извън бюрокрацията ще сме без работа само след три месеца. Официално безработицата ще бъде рекордна в историята на България и Европа - 40-45%. Държавните чиновници също ще бъдат безскрупулно уволнявани, защото бюджетът вече е продънен. МФ няма да имат с какво да им плащат заплати, за тлъсти премии не говорим.

Увеличението на учителските заплати ще бъде набързо ревизирано си ден-два. Данните са безмилостни. Над 300 хиляди българи са прогонени вече от ЕС и никой няма да ги приеме обратно. Имат професии без бъдеще в новите условия - основно в сферата на услугите. Стотици “нови” професии завинаги ще си останат в историята.

Приключват всички “големи” проекти поради липса на средства в бюджета. Вторичен крах на образованието. Фалирали университети. Деца, напуснали училище поради липса на средства. Тотален крах на здравната система, базирана на политически протекции в източването на обществените ресурси. Конят отиде в ряката барабар с каручката, с Андрешко и с държавата. В ЕС първи ще обявим фалит със сигурност.

Мазнинка няма никаква, защото всичко се опукваше в годините на световен (не български!) подем година за година без никакви реални реформи или достижения.

Аз мисля, че е по-благоразумно правителството, което и без това излъчва абсурдно съчетание на арогантност с безпомощност, да си вземе болничен скоро, че този коронавирус направо си ги уби и тях заедно с държавата ни и с нас.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Анализатор - 13:07, 30 март

    Няма нужда да вещаем края. Винаги сме оцелявали. През 90-те, след 50 години БКП/ДС, да не бяхме по-добре? Има обаче някои нещa, които задължително трябва да се случат, за да оцелеем без големи сътресения. Първото е Борисов незабавно да направи щаб от водещи икономически и финансови експерти, които да дадат насоката на развитие. Тук не говоря за пишман-експерти ала Гумен Речев, а доказани експерти като Иван Костов. И второто много важно нещо е да се помисли за генерална смяна на политическата система, в смисъл да станем истинска, вместо досегашната фасадна демокрация с тежки корупционни дефекти и управлявана от сарайско-библиотекарската шайка. Мазнинка ниe нямаме (caмo Пеевски и компания имат), защото десетилетия наред шайката най-безогледно крадеше народните пари или ги хвърляше за безсмислените гигантомански проекти на Путин. България всяка година плаща данък "Путин" в размер на над 10 милиарда лева. Това безсмислено прахосничество на нашите пари трябва незабавно да спре! Така че Борисов да запрята ръкави и да действа в посочените посоки, защото той е премиер и носи отговорността и за успеха, и за провала на България.

Напиши коментар

Коментари