вторник, 31 март 2020, 12:00 ч.

“Радио Китай”:

Китай изобрети материал, убиващ Covid-19

BNews.bg

Китай изобрети материал, убиващ Covid-19

Снимка: гугъл

Китайски учени разработиха каталитичен материал, който може да абсорбира и унищожава новия коронавирус, предаде "Радио Китай".

Според разработчиците, Институтът по физикохимия към Китайската академия на науките, от химична гледна точка протеините, рибонуклеиновата киселина, мастните мембрани и други макробиологични елементи, съдържащи се във вируса, не са толкова стабилни, колкото обикновените малки органични молекули и лесно се хидролизират или дезактивират чрез окисляване. Новият каталитичен материал е разработен на базата на тази идея, съобщиха от института.

Новото изобретение бе тествано в Центъра за контрол и превенция на заболяванията в източната китайска провинция Анхуей и резултатите показаха, че ефективността на каталитичния материал за откриване на вируса е 96,5%, а за унищожаването му почти 100%.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Паралиев - 14:06, 31 март

    Колко струва? Искам да купя няколко килограма, докато аптекарите ни все още не са се сетили за авантата.

Напиши коментар

Коментари