вторник, 31 март 2020, 16:49 ч.

Милиони левове заложени в поръчки за бъдеще време!

Дойде време Иван Гешев да поиска ревизия на поръчките в Министерството на отбраната!

BNews.bg

Дойде време Иван Гешев да поиска ревизия на поръчките в Министерството на отбраната!

Снимка: гугъл

 

Обществени поръчки като за последно обяви Каракачанов на 30.12. 2019 г., цели шест наведнъж стартира . Тяхната обща стойност е почти 29 млн. лева с ДДС (или 24 млн. лв. без ДДС), става ясно от публикуваните обявления в сайта на министерството. Рамково споразумение за извършване на основен ремонт на самолети L-39ZА е с прогнозна стойност 12 млн. лв. с ДДС.

Рамково споразумение за доставка на материални средства и изделия за ядрена, химическа, биологическа защита и екология е стартирано за над 4,8 млн. лв. с ДДС. То включва доставка на филтриращ противогадз, дихател за него, детекторна хартия, индивидуален защитен пакет, изолиращо защитно облекло, защитен комплект за еднократна бойна употреба, индивидуален дозиметър, станции за ядрено, химическо и биологическо обеззаразяване.

Отделно е пусната поръчка за доставка на оборудване за ядрена, химическа, биологическа защита и екология, чиято стойност е 450 000 лева с ДДС. Ще се купува оборудване за колективна защита и преносим многоканален биологически детектор със способност за предаване на данни в мрежа. Следващото рамково споразумение е за доставка на средства за противодействие на терористични заплахи. Неговата прогнозна стойност – 1 569 200 лв. с ДДС.

Тук са включени бойни каски за силите за специални операции, прибори за разузнаване и наблюдение нощем и оптичен колиматорен прицел. Петото е за извънгаранционна поддръжка на навигационно оборудване – адаптирана радарна система за кацане, автоматизирана система за управление на въздушното движение, както и за поддържане на тактическа система за въздушна навигация TACAN AN/TRN-26.

Сумата, предвидена за целта, е над 4,6 млн. лв. с ДДС. Последната поръчка е за обувки, 10 144 чифта, от които зимни полеви, а 10 000 чифта – летни специални. За обувките прогнозната стойност е над 5,3 млн. лв. с ДДС. Десетки милиони са заложени за нови дронове и ремонт на самолети. Все пари, които сега са крайно необходими.

Каракачанов е редно да прекрати всякакви преговори и за доставка на военна техника и въоръжение, тъй като в противен случай може да се наложи да плащаме стотици милиони за неустойки. Въобще крайно време е да се намеси главният прокурор Иван Гешев и да пресече цялото това разхищение!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари