вторник, 31 март 2020, 17:19 ч.

Възлагането на проверката е и с оглед на голямата обществена значимост на проблема

Върховната прокуратура възложи на Ревизоро лично да извърши проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

BNews.bg

Върховната прокуратура възложи на Ревизоро лично да извърши проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"

Върховната административна прокуратура възложи на министъра на околната среда и водите Емил Димитров в 15-дневен срок лично да извърши проверка на инсталациите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ и да представи обобщен доклад. Информацията съобщиха от прокуратурата.

Възлагането на проверката е и с оглед на голямата обществена значимост на проблема, свързан със замърсяването на околната среда от дейността на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД и възможните неблагоприятни последици за живота и здравето на хората, живеещи в населените места в непосредствена близост до съоръженията. Мотив за нея са и постъпилите по служебен път резултати от извършена на 30 март 2020 г. от РИОСВ-Перник проверка на ТЕЦ „Бобов дол“, разпоредена от Районна прокуратура – Дупница във връзка с информациите за възобновяване горенето на отпадъци.

Министърът на околната среда и водите следва лично да провери и да докладва следните неща:

- изпълнени ли са изискуемите условия за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД и дали в инсталациите на същия се горят само и единствено такива съобразно издаденото комплексно разрешително;

- монтирано ли е предвиденото в комплексното разрешително оборудване /пречиствателни съоръжения - филтри , автоматични системи за извършване на собствени непрекъснати измервания и т.н./;

 - съответства ли фактическото състояние на ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД на всички условия залегнали в комплексното разрешително.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Памперс-Лампаз-хирургът - 07:30, 01 апр.

    Върховна Прокуратура възложила на Ревизоро САМ да си направи КЛИЗМА срещу ДС-МВРо-хемороиди и за дезинфекция от БКП-вируси и ДС-бактерии всекакви?! Щото БОКо бил ангажирал всички часове при републиканския ЕКСПЕРТ по КЛИЗМИТЕ срещу ХЕМОРОИДИ Поли Апостолов - Симитлийски, че и при синчето му риткотопковски ГЕРБ-депутатин Стефи! Па и вазелина от военновремния запас го "изяли" Джанбаз, Контрера, Сиди, ...... и прочие "войводи" от вазелинната ДС-кариера!

Напиши коментар

Коментари