вторник, 31 март 2020, 19:00 ч.

Намериха началото

Идентифициран е „Пациент 0“ на пазара в Ухан

BNews.bg

Идентифициран е „Пациент 0“ на пазара в Ухан

Според изявление на общинската здравна комисия в Ухан от 31 декември г-жа Вей е един от първите 27 пациенти с диагноза COVID-19 и един от 24-те случая, които имат директна връзка с пазара в Ухан.

Първият човек от пазара на Ухан, където вероятно е започнала пандемията на коронавирус, тестван положително за вируса, е жена, продаваща живи скариди, според документ, изтекъл в медиите.

Според The Wall Street Journal това е 57-годишна жена на име Вей Гуйсян, търговец на морски дарове на пазара в Ухан, която започва да се разболява на 10 декември.

Мислейки, че настинка, тя отива да се лекува в малка местна клиника и след това се връща на работа - потенциално разпространявайки вируса на безброй други хора.

„Чувствах се малко изморена, но не толкова изморена, както предишните години“, разказва тя пред китайския вестник The Paper, припомняйки първоначалните си симптоми.

"Всяка зима винаги страдам от грип. Затова мислех, че е грип".

Осем дни по-късно г-жа Вей е почти в безсъзнание на болнично легло, един от първите случаи на пандемията на коронавирус, която оттогава парализира страните по света, заразявайки близо 800 милиона души и убивайки 38 хиляди души.

След като първоначално посещава местната клиника на 11 декември, където й бият инжекция, г-жа Вей търси второ мнение в Единадесетата болница на Ухан, защото продължава да се чувства болна.

"Лекарят в Единадесетата болница не можа да разбере какво не е наред с мен и ми даде хапчета", разказва тя, но отново не успяват да й помогнат и тя се връща в клиниката, за да поиска още инжекции.

"Вече се чувствах много по-зле", разказва г-жа Уей. "Нямах енергия".

Накрая, на 16 декември, тя се отправя към една от най-големите болници в града - болницата Ухан Юниън, за проверка. Там лекар описа болестта й като "безмилостна" и й съобщава, че няколко други хора, посетили пазара, вече имат подобни симптоми.

Най-сетне жената е поставена под карантина в края на декември, след като лекарите установяват връзката между тежките респираторни заболявания и "мокрия" пазар.

Според изявление на общинската здравна комисия в Ухан от 31 декември г-жа Вей е един от първите 27 пациенти с диагноза COVID-19 и един от 24-те случая, които имат директна връзка с пазара в Ухан.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Ана Иванова Костова - 16:52, 26 май

    Тази жена не е нулевият пациент .Първият нулев пациент е работел в лаборатория в Ухан Китай.След като е бил нападнат от прилеп той започва да усеща същите симптоми който усеща и тази жена .Счита се че са се опитвали да го лекуват в лабораторията и са решили да скрият болестта му .На пазара в Ухан уж първи случай.

Напиши коментар

Коментари