сряда, 01 април 2020, 10:30 ч.

В защита на хората

Проверяват какви предпазни средства се продават по магазините

BNews.bg

Проверяват какви предпазни средства се продават по магазините

Акцията ще обхване нискобюджетни търговски обекти в София.

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Комисията за защита на потребителите започнаха съвместни проверки в търговската мрежа в София за продаваните защитни средства, съобщиха от ДАМТН.

Ще се следи за предпазни маски, защитни очила, ръкавици и други, за които има данни, че не изпълняват законовите изисквания.

Инспекторите ще установят дали продуктите имат задължителните пиктограми и маркировки за съответствие със стандартите, дали са приложени инструкции за употреба на български език, дали има данни за контакт с производителя и т.н.

На територията на град София ще се проверяват нискобюджетни търговски обекти, познати повече като „Магазин за един лев“ и подобни, като малки квартални железарии и т.н. Проверката ще обхваща периода от началото на въвеждане на извънредно положение до неговата отмяна.

Акцията е в изпълнение на постановление на Софийска градска прокуратура.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари