сряда, 01 април 2020, 18:00 ч.

След като жена почина

Всички работещи на гара "Илиянци" ще се тестват за коронавирус

BNews.bg

Всички работещи на гара "Илиянци" ще се тестват за коронавирус

64-годишната жена – служител на БДЖ - е починала в събота oт COVID-19.

Всички работещи на гара "Илиянци" ще бъдат подложени на тест за коронавирус. Днес по-рано в ефира на bTV те алармираха, че продължават да работят, въпреки че тяхна колежка е починала от COVID-19. 

64-годишната жена – служител на БДЖ - е починала в събота. Колегите ѝ разказват, че последно е била на смяна преди 2 седмици. Приета е в болница на 20-и март с двустранна пневмония.

Предишния ден бях на работа, в кръга на майтапа си говорихме за заболявания, но всичко беше до там. Просто жената предишния ден нямаше проблеми“, каза Лидия Вучкова, специалист "Обработване на документи".

До днес ЖП служителите не са били тествани за зараза. На гарата работят около 50 души.

„Контактни сме всички. Просто работата ни е такава, че.. с инфраструктура, с товарни превози. Ние непрекъснато работим – било с документи, било устно… ползваме едни и същи санитарни помещения. Така че просто е невъзможно да нямаме контакт“, обясни Вучкова.

От стопанина на гарата компания "Железопътна инфраструктура" казват, че са спазвали разпоредбите за сигурност.

„4 пъти на ден се прави дезинфекция на гарата с препарати, които са абсолютно безвредни. На хората са раздадени лични предпазни средства, маски, ръкавици, на хората които пръскат са раздадени специални костюми“, заяви Тодор Петров, директор "Движение на влаковете и гаровата дейност" в НКЖИ.

„Тестовете ще бъдат още по-показателни и още по-екзактни. По мои данни - не са регистрирани някакви болни с клинични симптоми“, поясни д-р Данчо Пенчев, директор на РЗИ София.Не е установена връзка на починалата жена с първите двама загинали от COVID-19 у нас, чиито син също работи на "Илиянци".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Лодкарят Харон - 09:33, 02 апр.

    Посмъртно... :(

  • Лодкарят Харон - 09:32, 02 апр.

    Посмъртно... :(

Напиши коментар

Коментари