сряда, 01 април 2020, 19:00 ч.

Не спазват мерките

Четири глоби заради препълнени автобуси от градския транспорт в Пловдив

BNews.bg

Четири глоби заради препълнени автобуси от градския транспорт в Пловдив

От общината са категорични, че превозвачите неправомерно разреждат броя на автобусите.

Първи глоби за фирми, обслужващи градския транспорт в Пловдив, заради нарушено разписание и препълване на превозното средство в условията на епидемия.

Според местната власт -  превозвачите неправомерно са разредили автобусите и така са заплашили здравето на пътниците.

Ето и как изглеждат някои автобуси на пловдивския градски транспорт в пикови часове - преди 2 седмици, преди 2 дни и вчера:

Заради намалелия брой пътници автобусите се движат с разредено разписание и на практика в пиковите часове някои коли са препълнени.

"Пътниците, като виждат какво е положението, защо се тъпчат в автобусите?! Изчакайте, ще дойде следващият“, обясни Веселин Дошков, управител на превозваческа фирма, Пловдив.

От община Пловдив са категорични, че превозвачите неправомерно разреждат броя на автобусите, а транспортните фирми се оплакват от огромни загуби.

"Чрез GPS системата, с която контролираме самите превозвачи, установихме, че има нарушения на маршрутни разписания. По-малко коли са пуснали, да“, каза Пламен Вълков, директор на ОП "Организация и контрол на транспорта", Пловдив

"На нас се вменяват само задължения, а никой не говори за финансиране. Продажбата на билети в автобусите от кондукторите са се сринали с повече от 75%!", обясни Веселин Дошков, управител на превозваческа фирма, Пловдив.

Вече четири фирми са глобени с по 1000 лева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари