четвъртък, 02 април 2020, 11:22 ч.

И тролеите във Враца ли ще се доставят от фирма под чадър?

Прикрива ли Каракачанов поредната далавера за милиони?

BNews.bg

Прикрива ли Каракачанов поредната далавера за милиони?

Фирмата „Авто Инженеринг Холдинг Груп” ЕООД – известна в миналото с редица скандални обществени поръчки и замесвана в корупционни скандали, се опитва да прилапа поръчката за доставка на тролеи за Враца с цената на тотално газене на закона.
Нейният собственик – 45-годишният Юлиян Тодоров Димов, използва криминални методи, за да прикрие факта, че фирмата му дори няма право да участва в състезанието „обществена поръчка” поради изцяло неспазен договор с Министерството на отбраната за доставка на автобуси втора ръка.
След като спечелила и не свършила нищо, контрактът на министерството на Красимир Каракачанов с „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ бил прекратен, а на дружеството са наложени неустойки в размер на близо 100 000 лева.
Вместо след издънката далавераджийската фирма да бъде вкарана в забранителен списък за участие в бъдещи поръчки, ЕООД-то на Юлиян Димов е допуснато до участие в поръчката за девет тролея, обявена от община Враца, респективно от кмета Калин Каменов на 13 декември 2019-а.
Пусната да участва, с престъпно съглашение на чиновници от кметството и на военното министерство, фирмата-нарушител е добутана дори до победител в обществената поръчка, чиято крайна цена съвсем не случайно е завишена с 1 млн. лева, който вероятно трябва да бъде разпределен между Юлиян Димов, кметството и военните във вид да корупция.
За да се подплати измамата, корумпирани писарушки от община Враца и МО правят всичко възможно очевадните закононарушения да бъдат заметени под килима, за да може точно тази фирма да спечели наддаването за тролеите.
Narod.bg отправи официални запитвания по Закона за достъп до обществена информация до Министерството на отбраната и кмета на Враца Калин Каменов за мега далаверата, свързана с обществената поръчка на девет тролейбуса в града.
Предстои да видим дали корумпяги от Министерството на отбраната ще продължат престъпното съдружие с кметството на Враца, за да се потули далаверата, или общината и хората на Красимир Каракачанов най-сетне ще последват закона и ще спрат ощетяващата данъкоплатците сделка. 

Източник:plovdivmedia.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари