петък, 03 април 2020, 16:30 ч.

Транспортираха я от София в Смолян

Заразената с коронавирус шефка на парламентарната група на ГЕРБ разкри какво е състоянието й към момента

BNews.bg

Заразената с коронавирус шефка на парламентарната група на ГЕРБ разкри какво е състоянието й към момента

Надявам се, че ще мине леко". Това сподели д-р Даниела Дариткова, пише "Марица", докато специална линейка я превозваше от София до Смолян, за да започне карантината в дома си, в къщата си с двор в смолянския квартал Райково.

”Само със съпруга ми живея, така че и той ще е под карантина. Изследват колегите ми в поликлиниката в момента, макар да не съм била с тях в пряк контакт, защото съм си била в кабинета сама. Дори медицинската сестра я бях пуснала в отпуска. Все пак тях ще ги изследват. За пациентите написах пост в социалните мрежи, за да са спокойни, защото съм била с всички предпазни средства. Въпреки това ми се обадиха пациентите. Но искам да са спокойни, защото в кабинета съм работила с маска, с дезинфектанти, имам специална лампа за обеззаразяване. При родителите си не съм ходила, защото съм се самоосъзнала като рискова. Първо, защото в София според мен има най-много случаи, а аз имам много широк кръг на комуникация. И после заради кабинета. Само съм носила багаж до вратата и не съм контактувала с тях, така че не смятам, че те са контактни с мен. Чувам се с тях", каза Дариткова. 

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ сподели, че неприятно се е изненадала, че е носител на вируса. "Кой си мисли, че на него ще се случи? А и съм взимала всички предпазни мерки, поне в кабинета със сигурност. Всички около мен са ужасени. Не съм спала тази нощ. Сега ме прибират със специална линейка към Смолян. По последната заповед на министъра трябва да изкарам 28 дни карантина, ако има някаква ревизия на това, ще се радвам да се върна на работа, защото съм оголила много фронтове. И в кабинета няма кой да работи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • e - 23:15, 03 апр.

    е като много ходите - има и крематориуми - няма да заразяваме природата ..

Напиши коментар

Коментари