събота, 04 април 2020, 16:35 ч.

Докладът е готов

Вторият щаб на Бойко под егидата на Огнян Донев и олигарсите се саморазпусна

BNews.bg

Вторият щаб на Бойко под егидата на Огнян Донев и олигарсите се саморазпусна

В доклада могат да се открият съвети, но това е помощен документ за всички онези лекари, които се сблъскват в практиката с коронавируса, каза проф. Костов и допълни, че вече има нови осем нови редакции.

Докладът, подготвен от съвета, е публикуван вече в специализирана фейсбук група и е достъпен само за лекари на този етап. Сега ще се мисли каква част от него ще бъде достъпен и за всички граждани.

Това заяви пред Дарик радио председателят на медицинския съвет за борба с коронавируса проф. Коста Костов

В доклада могат да се открият съвети, но това е помощен документ за всички онези лекари, които се сблъскват в практиката с коронавируса, каза проф. Костов и допълни, че вече има нови осем нови редакции.

"Формално съветът е създаден, за да създаде диагностични препоръки и алгоритми в полза на лекарите. От снощи аз считам тази заповед за изпълнена достойно", обяви началникът на медицинския съвет и добави, че този експертен съвет ще продължи да работи в качеството си на една професионална група в името на българските лекари.

"Считам, че ние изпълнихме мисията си. От днес аз продължавам да работя в полза на лекарите. Ако някой има нужда от експертно мнение на медицинския съвет, ние ще обсъдим възможността да го дадем", каза още Костов, с което намекна, че разпуска медицинския съвет.

Той добави, че се връща при своите пациенти и приятели.

"Тъй като не сме назначени щатно, нямаме задачи и сме изпълнили задачите, от днес сме със свободни души", заяви началникът на медицинския съвет.

Проф. Костов даде разяснения по мерките, приети заради карантината и коментира ограниченията за посещаване на паркове и градинки. Като човек той е против да не се ходи в паркови и градини, защото не се чувства комфортно, а като лекар смята, че има проблем, защото хората могат да напълнеят, да изпитат и силни психически притеснения, стоейки вкъщи.

"Но също като лекар ще кажа, че рискът да се ходи на обществени места, като паркове и градинки, е висок и заради това трябва да се спазва карантината", подчерта той.

Проф. Костов каза, че като председател на Медицинския експертен съвет подкрепя стриктно карантината.

Той разви теорията, че е възможно българите, като стар народ, да имаме възможност да преодолеем епидемията по-леко, отколкото при други страни. В това ми е надеждата, каза проф. Костов.

Ще оцелеем с минимум жертви, категоричен бе той.

Към кря на следващата седмица ще има резултати от изследването на 1000 души, хора, които са полицаи, шофьори в градския транспорт, гранични полицаи и тогава ще имаме по-добри данни за разпространение на вируса.

Според порф. Костов ние сме в началото на кризата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Проф. Костов - 05:30, 05 апр.

    Време е да се разпусне и Националния щаб, тъй като той с нищо не е допринесъл да спре заразата от корона вирусу.

Напиши коментар

Коментари