неделя, 05 април 2020, 15:00 ч.

Черна статистика

Над 700 починаха от COVID-19 във Великобритания за денонощие

BNews.bg

Над 700 починаха от COVID-19 във Великобритания за денонощие

В интернет се разпространява конспиративна теория, че 5G мрежата предизвиква коронавирус.

Печален рекорд отбеляза Великобритания. За едно денонощие там са починали 709 души от новата болест. Смята се, че 5-годишно дете е най-младата жертва на COVID-19. Здравните власти не дават надежда скоро да има подобрение на положението. Според анализите Великобритания е на етап от рзпространението на епидемията, в който както броят на заразените, така и на починалите ще се увеличават значително.

Очаква се Кралицата да направи едно от редките си обръщения към нацията днес. В същото време властите обявиха, че разследват дали атаки срещу кули на мобилната мрежа не са свързани с коронавируса. В интернет се разпространява конспиративна теория, че 5G мрежата предизвиква коронавирус. Две кули са били подпалени в Бирмингам и Ливърпул.

"По отношение на мачтите за 5G, историите че разпространяват заразата са абсолютни безсмислици. При това опасни безсмислици. Смятам че е много важно да оборим тези глупости“, заяви Майкъл Гоув, шеф на кабинета на Борис Джонсън.

"Историите за 5G мрежата са пълни глупости. Безсмислица, която представлява най-лошия вид фалшиви новини. Възмутен съм от това, че телефонната мрежа, на която разчита Бърза помощ и гражданите в изолация, може да бъда атакувана в такъв критичен период. Осъждам го решително" каза професорът по нефрология Стивън Пауис.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Рико - 12:21, 06 апр.

    Факт е, че най-жестоко е в държавите, в които седмици наред не се взимаха мерките, които се взимат у нас, въпреки наличието на заразени с китайския вирус хора. Китай, Италия, Великобритания, вероятно тепърва и в Швеция… Българското правителство взе правилното решение за строги мерки. Надявам се и мерките за икономическото оцеляване на народа и за възстановяването на икономиката да са толкова премерени и ефикасни.

  • x - 23:29, 05 апр.

    там ги чака голям глад

  • w - 23:23, 05 апр.

    след падането на соц.блока в източна германия унищожиха промишленоста, в италия в северната част е промишлеността - затова там е вируса - версията с БЦЖ не издържа - отворете google maps-a вируса в германия е там където има джамии - там са гастарбайтерите и промишлените зони

Напиши коментар

Коментари