понеделник, 06 април 2020, 11:30 ч.

От днес

Българското приложение за контрол на COVID-19 ще е достъпно

BNews.bg

Българското приложение за контрол на COVID-19 ще е достъпно

Гражданите се включват доброволно и дават достъп до локацията си, ако искат

Очаква се всеки момент новото приложение за контрол на коронавируса у нас да е достъпно за гражданите.  Това обяви в предаването „Тази сутрин“ Димитър Енчев от борда  на директорите „Софтуер груп“

„На доброволна база всеки може да си го свали, може да избере дали да даде локация или не. Не е нужно да се посочва личният лекар. Системата автоматично дърпа данните и достига до личните лекари. Личните лекари вече са включени, те получават нотификация“, обясни Енчев.

Според него гражданите няма от какво да се притесняват относно защитата на личните им данни, защото достъп до тях ще има само държавата, която и сега оперира с тях. Той подчерта, че никоя компания, която е работила по системата, няма достъп до данните.

Регистрацията е доброволна, колкото повече хора се включат, толкова повече ще се помогне на държавата, коментира Димитър Енчев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари