понеделник, 06 април 2020, 13:30 ч.

Върховната административна прокуратура

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

BNews.bg

Прокуратурата влиза в болницата в Гоце Делчев

Проверката е във връзка с множество сигнали от граждани.

Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира и разпореди на Окръжната прокуратура в Благоевград да назначи проверка на МБАЛ "Иван Скендеров" ЕООД в Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Проверката започва след множество сигнали от граждани за това, че лечебното заведение може да спре обслужването на пациенти. Причината са подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което обаче не е взето отношение.

При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата. От прокуратурата уточняват, че болницата е единствената в района и е сред включените в националния списък за борба с COVID-19.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари